top of page
owca
OW ZAKOPIEC jadalnia
zakopiec baner
oscypki_duże
pocztowka_pico
oscypki

BEZPIECZNY POBYT W OŚRODKU WYPOCZYNKOWYM ZAKOPIEC

 

Szanowni Państwo,

Ośrodek Wypoczynkowy „Zakopiec” od dnia 15.05.2020 wznawia swoją działalność. Będzie nam miło ponownie gościć Państwa w naszych progach. Jednocześnie chcielibyśmy zapewnić Państwa, że dołożymy wszelkich starań, aby zagwarantować Państwu bezpieczny pobyt w naszym obiekcie.

Poniżej przedstawiamy procedury, jakie wdrożymy w ośrodku na czas epidemii COVID-19.

 

BEZPIECZEŃSTWO W PRZESTRZENI WSPÓLNEJ

  • W miejscach ogólnodostępnych rozstawione są dozowniki z płynem dezynfekującym.

Uprzejmie prosimy o systematyczną dezynfekcję rąk podczas przebywania w przestrzeni wspólnej dla wszystkich Gości.

  • Stanowisko recepcyjne oddzielone jest szybą, która zapewni bezpieczeństwo, a jednocześnie nie wpłynie negatywnie na komfort kontaktu z pracownikiem recepcji.

  • Bezpośrednio przy recepcji znajdować się mogą maksymalnie 2 osoby w odstępach 2-metrowych.

  • W celu skrócenia do minimum czasu spędzanego przy recepcji, bardzo prosimy o regulowanie należności zgodnie z wytycznymi przekazanymi podczas rezerwacji – na 3 dni przed rozpoczęciem pobytu.

  • Powierzchnie w holu, w windach i na korytarzach są systematycznie dezynfekowane.

  • Personel ośrodka wyposażony jest w maseczki, przyłbice i rękawiczki.

  • Zakazane jest przebywanie na terenie obiektu osób niebędących Gośćmi ośrodka.

BEZPIECZEŃSTWO PODCZAS POSIŁKÓW

  • Przed wejściem do jadalni oraz po jej opuszczeniu Goście proszeni są o dezynfekcję rąk.

  • Stoły w jadalni rozsunięte zostały na bezpieczną odległość.

  • Przy jednym stole znajdować się mogą osoby, które zamieszkują ten sam pokój, bądź należą do tej samej grupy Gości.

  • Posiłki wydawane są turami – co pół godziny.

  • Do czasu obowiązywania zakazu korzystania ze stołu szwedzkiego, posiłki są porcjowane i serwowane w jadalni, na życzenie Gościa możemy także podać posiłek do pokoju.

  • Wszystkie posiłki przygotowywane i podawane są z zachowaniem wszelkich zasad higieny i sterylności.

  • Personel części gastronomicznej wyposażony jest w środki ochrony osobistej – maski, przyłbice, rękawiczki.

  • Stoliki oraz wszelkie powierzchnie, dotykane przez Gości, są systematycznie dezynfekowane po każdej turze.

BEZPIECZEŃSTWO W GABINETACH REHABILITCYJNYCH

  • Zabiegi rehabilitacyjne planowane są w taki sposób, aby do minimum ograniczona została liczba osób, przebywających w gabinecie w jednym czasie.

  • Urządzenie do rehabilitacji są dezynfekowane po każdym pacjencie, zaś części jednorazowego użytku wymieniane na nowe.

  • Personel wyposażony jest w maseczki, przyłbice oraz rękawiczki.

BEZPIECZEŃSTWO W POKOJACH

  • Sprzątanie pokoi odbywa się na życzenie, podczas nieobecności Gości w pokoju.

  • Podczas sprzątania pokój jest dokładnie wietrzony.

  • W każdym pokoju znajduje się instrukcja mycia i dezynfekcji dłoni.

 

W razie dodatkowych pytań lub wątpliwości nasz personel pozostaje do Państwa dyspozycji.

OTRZYMUJ PROMOCJE

bottom of page